Results 1 to 7 of 7

Thread: wifi problem

  1. #1
    Join Date
    2013-Apr
    Posts
    13

    wifi problem

    Hello every one i have a small problem with my wireless card it connect to the router but no internet connection sometimes it connect normaly
    perhapes the problem is showing in iwconfig
    i have acer aspire 5749 atheros card and iwconfig show this

    http://imgtiger.com/viewer.php?file=...3543709902.png

    thanx in advance

  2. #2
    Join Date
    2013-Mar
    Location
    Indonesia
    Posts
    19
    Please make sure that you've the correct ip address. use the ifconfig command
    OSCP | OSWP | Offsec is the best :)

  3. #3
    Join Date
    2013-Apr
    Posts
    13
    http://imgtiger.com/viewer.php?file=...9279384874.png

    this is ifconfig thanx in advance

  4. #4
    Join Date
    2013-Aug
    Location
    Italy
    Posts
    65
    set this in ipv4
    set ip adress 192.168.1.3
    set mask 255.255.255.0
    set gateway 192.168.1.1
    set server dns 192.168.1.1
    and change site how to post please

  5. #5
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    354
    IP issue???????..Internet access is about DNS, gateway, "did not pay the monthly fee" and "someone disconected the incoming cable (service) from the router"....

    Let's focus on the first 2.

    Besides the man is posting a pic and it shows clearly an ip, netmask and bcatst...That IP came from dchp server in the router.

    If you were able to get an IP from dhcp server and that means you are authenticated into the router by the way, you have to see your /etc/resolv.conf file as well as the /etc/network/interfaces file.

    I'm not sying you modify them, just look at them and see if any DNS server in /etc/resolv.conf and "iface eth0 or wla0 inet dhcp", allow-hotplug etc...

    Please post both files..

    It is not about IP, unless you modified the interfaces file to static ip...
    Last edited by maverik35; 2013-10-24 at 03:10.

  6. #6
    Join Date
    2013-Oct
    Posts
    2
    im having a problem with Atheros AR9485, i cant seem to get it to work, if someone would be grateful to send me a pm on which drivers i need or what to do to get this working.

  7. #7
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    354
    My dear friend john2, I would strongly recommend you to open a new thread. Include what exactly is your problem and if the kernel is seeing the wifi device.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •