Results 1 to 5 of 5

Thread: libobasis4.2 error everytime I try to use apt-get

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    2014-Apr
    Posts
    3

    Unhappy libobasis4.2 error everytime I try to use apt-get

    Hello,

    Everytime I try to use apt-get I get the following error :

    E: The package libobasis4.2-core06 needs to be reinstalled, but I can't find an archive for it.

    I figured it came from an earlier faulty installation of libreoffice so I reinstalled it but that did not solve my problem. I am stuck unable to install or remove anything.

    Thanks for your help !

  2. #2
    Join Date
    2014-Apr
    Location
    Down Under
    Posts
    315
    Quote Originally Posted by MrOddBall View Post
    Hello,

    Everytime I try to use apt-get I get the following error :

    E: The package libobasis4.2-core06 needs to be reinstalled, but I can't find an archive for it.

    I figured it came from an earlier faulty installation of libreoffice so I reinstalled it but that did not solve my problem. I am stuck unable to install or remove anything.

    Thanks for your help !
    Try this:

    apt-get clean
    apt-get remove --purge libreoffice*
    apt-get autoremove

  3. #3
    Join Date
    2014-Apr
    Posts
    3
    I could get through apt-get clean but I got stuck at apt-get remove --purge libreoffice* and ended up with the same message.

  4. #4
    Join Date
    2014-Apr
    Posts
    3
    Okei, I checked the status of the Package and noticed it was half-installed so I proceeded to dpkg --force-remove-reinstreq --remove everything related to it and now the world is bright again.

    Thank you guys.

  5. #5
    Join Date
    2014-Apr
    Location
    Down Under
    Posts
    315
    Quote Originally Posted by MrOddBall View Post
    Okei, I checked the status of the Package and noticed it was half-installed so I proceeded to dpkg --force-remove-reinstreq --remove everything related to it and now the world is bright again.

    Thank you guys.
    Thanks for posting back on how you fixed it

Similar Threads

  1. wlan0 getting killed everytime I try to change channels
    By wr0ngnUmber in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2016-01-27, 23:34
  2. Replies: 15
    Last Post: 2015-09-15, 14:29

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •