Results 1 to 4 of 4

Thread: Netgear WNA3100 (v1) not showing in iwconfig

  1. #1
    Join Date
    2014-Oct
    Posts
    1

    Netgear WNA3100 (v1) not showing in iwconfig

    First post, and v new to Linux/Kali, so bear with me, but I can't get the above USB wireless adapter to be recognised by Kali, even though it's recognised and connected in VM, having disconnected from host (and separately works fine on host Win7).

    The adapter shows up in lsusb, but don't know what I can do to get it working. Others seem to have had trouble with this adapter before, although one member said they had v1 working without issue, and it's the chipset in v2 that isn't compatible, but very grateful for any suggestions. According to Device Manager, the adapter is working with latest Broadcom/netgear driver.

    Cheers!
    --------

    root@kali:~# iwconfig
    eth0 no wireless extensions.

    lo no wireless extensions.

    root@kali:~# lsusb
    Bus 002 Device 002: ID 0846:9020 NetGear, Inc. WNA3100(v1) Wireless-N 300 [Broadcom BCM43231]
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 001 Device 003: ID 0e0f:0002 VMware, Inc. Virtual USB Hub
    Bus 001 Device 002: ID 0e0f:0003 VMware, Inc. Virtual Mouse
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    root@kali:~#

  2. #2
    Join Date
    2014-Jun
    Location
    Greece
    Posts
    133
    Hi limey!
    As far I've seen they aren't any Linux drivers for Netgear WNA3100. You have to use the windows drivers through ndiswrapper. Look here:
    http://steveyoung.wordpress.com/2013...-ubuntu-12-04/
    http://askubuntu.com/questions/37270...l-ubuntu-13-04
    and here:
    http://faq.apollo3.com/ljames/ubuntu/networksupport/
    Security always begins with personal responsibility. - quietman7

  3. #3
    Join Date
    2014-Oct
    Posts
    1
    Not sure if I am being helpful but...

    root@waryfull:~# lsusb
    Bus 002 Device 005: ID 154b:005b PNY
    Bus 002 Device 004: ID 058f:6361 Alcor Micro Corp. Multimedia Card Reader
    Bus 002 Device 006: ID 0846:9010 NetGear, Inc. WNDA3100v1 802.11abgn [Atheros AR9170+AR9104]


    root@waryfull:~# lsmod
    Module Size Used by
    carl9170 83742 0
    ath 26026 1 carl9170

  4. #4
    Join Date
    2014-Jun
    Location
    Greece
    Posts
    133
    Quote Originally Posted by waryfull View Post
    Not sure if I am being helpful but...

    root@waryfull:~# lsusb
    Bus 002 Device 005: ID 154b:005b PNY
    Bus 002 Device 004: ID 058f:6361 Alcor Micro Corp. Multimedia Card Reader
    Bus 002 Device 006: ID 0846:9010 NetGear, Inc. WNDA3100v1 802.11abgn [Atheros AR9170+AR9104]


    root@waryfull:~# lsmod
    Module Size Used by
    carl9170 83742 0
    ath 26026 1 carl9170
    They are not the same products. Yours waryfull is this one:

    WNDA3100 N600 (dual band 2.4GHz and 5GHz)
    http://www.netgear.com/home/products...#tab-techspecs
    https://wikidevi.com/wiki/Netgear_WNDA3100v1

    and limey's is this one:
    WNA3100 N300 (single band 2.4GHz)
    http://www.netgear.com/home/products...#tab-techspecs
    https://wikidevi.com/wiki/Netgear_WNA3100

    and BTW I might need your help waryfull. I will post to you when I got time and if of course you're willing to help me out.
    Security always begins with personal responsibility. - quietman7

Similar Threads

  1. Help with netgear wna3100???
    By zensation in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 3
    Last Post: 2013-09-30, 00:39
  2. Problem with iwconfig
    By sihan416 in forum General Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2013-08-14, 07:29
  3. Replies: 8
    Last Post: 2013-08-09, 03:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •