Results 1 to 8 of 8

Thread: Metasploit starting issue

  1. #1
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    25

    Metasploit starting issue

    Dont really know if this problem really hurts Metasploit's performance but i figured i would check. I added a custom exploit to /usr/share/metasploit-framework/modules/exploits/linux/telnet right? afterwards i entered msfconsole and got this error


    root@myusername:~# msfconsole
    [-] Failed to connect to the database: could not connect to server: Connection refused
    Is the server running on host "localhost" (::1) and accepting
    TCP/IP connections on port 5432?
    could not connect to server: Connection refused
    Is the server running on host "localhost" (127.0.0.1) and accepting
    TCP/IP connections on port 5432?


    THEN metasploit loads, everytime. I can use metasploit after it pitches a fit for a few lines. I removed the exploit from the directory stated above and i still have the error. However this problem does 'seem' as though it could cause some headaches in the future. Any idea why its showing?

  2. #2
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    6
    Are you forgetting to run
    service postgresql start
    service metasploit start
    in console in console before running
    msfconsole

  3. #3
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    25
    hrmm, it never threw those errors beforehand. I do appreciate it though! you da man

  4. #4
    Join Date
    2013-Aug
    Location
    Indonesia
    Posts
    9
    Thanks linccracker, work for me

  5. #5
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    71
    you can also use
    update-rc.d postgresql enable
    update-rd.d metasploit enable

    this will start the services at start up so you don't have to type those commands every time to connect.

  6. #6
    Join Date
    2013-Jul
    Posts
    25
    Follow this Go to application → System Service → Metasploit → community/pro start
    Then start metasploit

  7. #7
    Join Date
    2013-Oct
    Posts
    1
    Works for me!!! Thanks!!

  8. #8
    Join Date
    2015-Apr
    Location
    Shanghai, China
    Posts
    1
    Works for me, many thanks.

Similar Threads

  1. Metasploit starting issue
    By Quizmaster in forum General Archive
    Replies: 16
    Last Post: 2015-02-26, 07:02
  2. Question about starting Metasploit pro (web GUI)
    By zerone.v01d in forum NetHunter General Questions
    Replies: 3
    Last Post: 2014-11-14, 16:57
  3. Do not use Adblock Plus when starting MetaSploit
    By NewNick in forum NetHunter General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 2014-10-05, 19:56
  4. Metasploit starting issue
    By Quizmaster in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2013-09-04, 11:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •