Results 1 to 14 of 14

Thread: Kali detects USB wireless adapter, but no wireless networks shown

  1. #1
    Join Date
    2015-Jul
    Posts
    7

    Kali detects USB wireless adapter, but no wireless networks shown

    Hi, I just got the ALFA AWUS036NEH usb wireless adapter with the drivers installed on a windows 8.1 host and I'm running kali on virtualbox. I have the virtualbox extensions and when I'm in kali, it detects the usb wireless adapter. It shows up in iwconfig and ifconfig as wlan0 but on the network manager gui, there is no wireless networks shown.

    lsusb:
    Bus 001 Device 002: ID 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter

    airmon-ng:
    phy0 wlan0 rt2800usb Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070

    Edit: I also have no APs when i do airodump-ng, tested on windows 8.1 and linux mint (the processes are killed and it is in monitor mode).

    Someone rescue me
    Been trying to get a wireless adapter working for a few weeks
    Last edited by reifi; 2015-08-15 at 04:48.

  2. #2
    Join Date
    2015-Aug
    Posts
    1
    having same problem

    ALFA AWUS036NEH works fine on a laptop
    problem with a kali 2 on WMware


    Code:
    CH  9 ][ Elapsed: 48 s ][ 2015-08-15 21:39                                         
                                                                                          
     BSSID              PWR  Beacons    #Data, #/s  CH  MB   ENC  CIPHER AUTH ESSID
                                                                                          
                                                                                          
     BSSID              STATION            PWR   Rate    Lost    Frames  Probe
    plus after starting network-manager - there are no wifi networks ;-/

  3. #3
    Join Date
    2015-Jul
    Posts
    7
    lol I got mine to work finally, make sure your vmware detects your wireless adapter

    Hey, try setting up the monitor mode manually, well that's what I did (remember to kill the processes too):
    ifconfig wlan0 down
    iwconfig wlan0 mode monitor
    ifconfig wlan0 up

    then just airodump-ng wlan0
    I hope you get it working, been trying to get this wireless stuff working for almost 3 weeks

    Edit: Nvm, couldn't get it to work again for some reason keep getting:
    [ 223.153060] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0500 with error -110
    Last edited by reifi; 2015-08-17 at 02:51.

  4. #4
    Join Date
    2015-Aug
    Posts
    1
    Hi have the same problem with an Alfa AWUS036NH usb device. It works randomly but after some time it just stops working and dmesg gives me the following message:

    [ 314.466537] device wlan0mon entered promiscuous mode
    [ 1419.167725] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0438 with error -110
    [ 1419.311242] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0438 with error -110
    [ 1419.311250] ieee80211 phy0: rt2800usb_watchdog: Warning - TX HW queue 1 timed out, invoke forced kick
    [ 1419.455306] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0408 with error -110
    [ 1419.599228] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0408 with error -110

  5. #5
    Join Date
    2015-Aug
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by ilakkali View Post
    Hi have the same problem with an Alfa AWUS036NH usb device. It works randomly but after some time it just stops working and dmesg gives me the following message:

    [ 314.466537] device wlan0mon entered promiscuous mode
    [ 1419.167725] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0438 with error -110
    [ 1419.311242] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0438 with error -110
    [ 1419.311250] ieee80211 phy0: rt2800usb_watchdog: Warning - TX HW queue 1 timed out, invoke forced kick
    [ 1419.455306] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0408 with error -110
    [ 1419.599228] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0408 with error -110
    Make sure u added ur usb device correctly or try using virtualbox as its much better than vmware... Install Ralink drivers for ubuntu or debian it might help .
    Last edited by sickn3ss; 2015-08-22 at 15:47.

  6. #6
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    27
    aircrack-ng check kill
    airmon-ng check kill
    airmon-ng start wlan0

    please run in that order and should fix your problems

  7. #7
    Join Date
    2015-Aug
    Posts
    1
    Has anyone found a solution to this? I'm having the same issue with the same card on Kali 2.0 and Kali 1.1.0a both with VirtualBox.

  8. #8
    Join Date
    2015-Sep
    Posts
    1
    The problem seems to be with kernel 4. I had the same problem on that version and couldn't fix it.
    I downgraded kali to a 3.x kernel and everything works fine.
    Same issue with other linux distros using kernel 4 such as ubuntu or whatever.

  9. #9
    Join Date
    2015-May
    Location
    Sweden
    Posts
    3
    Bumping a quite old post, but I am having the exact same problem as the people above, with the exact same setup, error messages, environment and hardware. Been trying for 12 straight hours to get this thing to keep monitoring, if it ever starts, which is not too often.

    The last suggestion here, to downgrade to a 3.x kernel seems interesting. Is it possible to compile a kernel from linux.org, or does that miss a lot of modules needed by other software included in Kali?

  10. #10
    airmon-ng check kill
    airmon-ng start wlan0
    this seems to help thanks alot

  11. #11
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    3
    is there a solution to this i have been facing the same problem , help appreciated

  12. #12
    Join Date
    2016-Oct
    Location
    /dev/sda
    Posts
    1,012
    Quote Originally Posted by scarredgenius View Post
    is there a solution to this i have been facing the same problem , help appreciated
    What exactly is your problem?

  13. #13
    I am having the same problem as everyone else. I have an ALFA AWUS036NEH USB WiFi Adapter. I have installed the drivers. I am running Kali in Virtual Box. I can see my USB Wireless Adapter RaLink in Kali Linux. When I run iwconfig wlan0 it is in monitor mode as I have ran the commands to put this in monitor mode. Also, I ran the macchanger -r wlan0 command to randomly change my MAC address also. I have also did the airmon-ng check kill which killed the dhclient process and wpa_supplicant

    The commands I ran in order
    ifconfig wlan0 down
    macchanger -r wlan0
    ifconfig wlan0 up

    ifconfig wlan0 down
    iwconfig wlan0 mode monitor
    ifconfig wlan0 up

    I am now in monitor mode

    airmon-ng check kill
    airmon-ng start wlan0

    Then I run airodump-ng wlan0

    I get nothing and I let it run for several hours. Also, if I run just the CD software that came with my USB WiFi adapter I can see wireless access points using it from my windows 7 machine however I can see the device on my Kali Virtual Box machine, I can see if there when I do an airmon-ng wlan0 showing as a phy0 wlan0 rt2800usb Ralink Technology. However when I run the airodump-ng wlan0 I get no data of wireless access points at all.

    Can someone help?

  14. #14
    Join Date
    2013-Jul
    Posts
    843
    First we are assuming you are running kali rolling

    When you ran airmon-ng start wlan0 your wlan0 disappears and is replaced by wlan0mon

    Note After you run airmon-ng start wlan0 type airmon-ng [Enter] to get current designations

    Type airodump-ng wlan0mon and you should see some stations however all these macchanging routines for wlan0 will have to be again done for wlan0mon

    Furthermore airmon-ng check kill also kills NetworkManager.


    Musket Teams
    Last edited by mmusket33; 2017-04-26 at 12:00.

Similar Threads

  1. No wireless card interface while plugging in USB wireless adapter
    By xyq96999 in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2015-09-15, 05:31
  2. kali linux didn't recognize wireless networks
    By danan in forum General Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2015-05-30, 06:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •