Results 1 to 8 of 8

Thread: Not able to install the klai linux amd64 in a new fully formatted system.

  1. #1
    Join Date
    2015-Sep
    Posts
    1

    Not able to install the klai linux amd64 in a new fully formatted system.

    Hi,

    I am trying to install kali 64 bit version on a fully formatted version. It shows the below error while loading the from bootable dvd but continues.
    mount: mounting /dev/sda on /media failed: Invalid argument
    unmount: can't unmount /media: invalid argument
    mount: mounting /dev/sda on /media failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev/sda1 on /media failed: Invalid argument
    unmount: can't unmount /media: invalid argument
    mount: mounting /dev/sda1 on /media failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev/sda2 on /media failed: Invalid argument

    But in the further steps of graphical installation it trows a error in the system installation phase saying. "Could not load the base system.system could not figure out how resolve and network mirror is not configured properly" (message may not be the exact one but similar to this). after this i could not go further. I did a lot of searching to resolve this and found that we need to mount the dvd-rom manually, so i tried "mount /dev/sr0 /media/cdrom". But it threw an error saying "not able to mount Input/output error". Now i am out of options and not able to figure out how solve this. Could anyone be able to help me in this.
    DVD drive is MATSHITA DVD-RAM.

    Regards,
    shank

  2. #2
    Join Date
    2015-Jul
    Location
    /home/duxim
    Posts
    408
    dear shank,
    please read this two post first
    https://forums.kali.org/showthread.p...Kali-2-0-error
    https://forums.kali.org/showthread.p...-Kali-2-0-Sana

    if it is possible use usb to install Kali, rather then dvd
    if it is not possible then burn your dvd at lowest speed, before that always check md5 & sha1 sum

  3. #3
    Join Date
    2015-Dec
    Posts
    1

    Angry

    Quote Originally Posted by shashank View Post
    Hi,

    I am trying to install kali 64 bit version on a fully formatted version. It shows the below error while loading the from bootable dvd but continues.
    mount: mounting /dev/sda on /media failed: Invalid argument
    unmount: can't unmount /media: invalid argument
    mount: mounting /dev/sda on /media failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev/sda1 on /media failed: Invalid argument
    unmount: can't unmount /media: invalid argument
    mount: mounting /dev/sda1 on /media failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev/sda2 on /media failed: Invalid argument

    But in the further steps of graphical installation it trows a error in the system installation phase saying. "Could not load the base system.system could not figure out how resolve and network mirror is not configured properly" (message may not be the exact one but similar to this). after this i could not go further. I did a lot of searching to resolve this and found that we need to mount the dvd-rom manually, so i tried "mount /dev/sr0 /media/cdrom". But it threw an error saying "not able to mount Input/output error". Now i am out of options and not able to figure out how solve this. Could anyone be able to help me in this.
    DVD drive is MATSHITA DVD-RAM.

    Regards,
    shank


    Hey did you ever figure this out? i just got a lenovo x1 3rd gen and have been trying to figure this out for the last 5-6 hrs straight now, my sha1 matches, ive tried Rufus, Lil USB creator, Win32 etc. ive tried every type of partition layout configuration I can think of and STILL the same Installation Failure at Installing system 4% i'm blown away to say the least lol i have a yoga pro 2 that i EFI dual booted with no problem. the only thing i can think of is this error:
    mount: mounting /dev/sda on /media failed: Invalid argument
    unmount: can't unmount /media: invalid argument
    mount: mounting /dev/sda on /media failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev/sda1 on /media failed: Invalid argument
    unmount: can't unmount /media: invalid argument
    mount: mounting /dev/sda1 on /media failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev/sda2 on /media failed: Invalid argument

    and if anyone else sees this post and has anything useful to add other than check sha1 or not using graphical install or anything pretty much in all the other redundant posts..please do share

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    2016-Jan
    Posts
    9
    Hi,

    Just wanted to install kali on vbox and got the same problem like the last post. I also get that mounting failure. The installation continues and then it says: The following step failed: System installation ... I have no clue what to do.

  5. #5
    Join Date
    2016-Jul
    Posts
    40
    Like duxim said before, you should check md5 & sha1 sum of your downloaded Kali ISO. If the 2 matchs, try another USB key !

  6. #6
    Join Date
    2016-Oct
    Posts
    3
    Did you check your BIOS settings to see if you are allowing VM?

    I think that might be the problem, and youre just associating that with the only message you see before it craps out.

    hope it helps
    cheers

  7. #7
    Join Date
    2017-Mar
    Posts
    1
    I changed my disk size to 16 GB and RAM to 1024 and then I worked. Previously I had these errors too when choosing 8 GB and 512 RAM for the VM. Also, I did not interfere with the installation process (like browsing on my host machine)

  8. #8
    Join Date
    2017-Jan
    Posts
    4
    Has anyone else tried the above solution to see if it worked?

Similar Threads

  1. Kali Linux 3.18.0-kali3-amd64 can't install packages
    By mrunknown in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2015-06-02, 17:45
  2. Kali 1.10 Unable to fully install virtualbox
    By jarjar1 in forum General Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2015-03-02, 16:14

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •