Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 46

Thread: New Alfa awus036ach help

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14

    New Alfa awus036ach help

    Hi all
    Just bought the new Alfa awus036ach and been trying to enable it all day. My built in wireless card show up when enter ifconfig or any command but the USB adapter does not only under lsusb can I find it. lsusb list the chip set and info. So my question is how to enable the USB adapter? I'm running Kali Linux 4.0 Sana amd-64 fully updated. on my laptop dual boot with window (not a VM its DUAL BOOT). The adapter works great on windows but windows sucks I want it for Kali please help me. I'll be back in the morning. Thanks in advance!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    16
    try https://github.com/csssuf/rtl8812au or https://github.com/gnab/rtl8812au

    The Realtek 8812au USB driver is available from https://github.com/gnab/rtl8812au . As of 2015-05-04, this driver does not compile with Linux 4.0.0 and later. A Linux 4.0.0 compatible version of the 8812au driver is available from https://github.com/csssuf/rtl8812au .
    Last edited by kali2015; 2015-10-03 at 09:29 AM.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14
    OK so I have them files from the CD sent with the adapter forgot to say that. Anyway what do I do with the files I'm a noon when it comes to command line and compiling please help.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14
    tried make command heres what it says:
    root@hd:~/Desktop/rtl8812au-linux# make
    make ARCH=x86_64 CROSS_COMPILE= -C /lib/modules/4.0.0-kali1-amd64/build M=/root/Desktop/rtl8812au-linux modules
    make[1]: *** /lib/modules/4.0.0-kali1-amd64/build: No such file or directory. Stop.
    Makefile:1350: recipe for target 'modules' failed
    make: *** [modules] Error 2

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    16
    check the automatic install script here https://wiki.gentoo.org/wiki/AC1200_Wireless_Adapters

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14
    i did and download headers thought that might work but get error.
    root@hd:~/Desktop/rtl8812au-master# make
    make ARCH=x86_64 CROSS_COMPILE= -C /lib/modules/4.0.0-kali1-amd64/build M=/root/Desktop/rtl8812au-master modules
    make[1]: Entering directory '/lib/modules/4.0.0-kali1-amd64/build'
    make[1]: *** No rule to make target 'modules'. Stop.
    make[1]: Leaving directory '/lib/modules/4.0.0-kali1-amd64/build'
    Makefile:1051: recipe for target 'modules' failed
    make: *** [modules] Error 2

    any help would be great. what am i doing wrong? anything else i need to look up on my system for you to better help me?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14
    root@hd:~/Desktop/AWUS036AC_036EAC_linux_v4.3.2_11100.20140411# insmod 8812au.koinsmod: ERROR: could not insert module 8812au.ko: Invalid module format

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    16
    also check here http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=7&t=121127 or here http://blog.danielscrivano.com/insta...-usb-adapters/ ,maybe you need to add your device PID & VID (from lsusb) to sources you compile

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14
    used the following commands it works now BUT both network cards turn on the alfa and my bulit in athros when i turn off the pci card the usb goes off too. also i try to put the alfa into mode monitor and system says
    root@hd:~# ifconfig wlan1 down
    root@hd:~# iwconfig wlan1 mode monitor
    Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
    SET failed on device wlan1 ; Invalid argument.

    heres how i installed the driver AFTER reinstalling Kali fresh
    apt-get install -y linux-headers-$(uname -r)
    git clone https://github.com/abperiasamy/rtl88...21AU_linux.git
    cd rtl8812AU_8821AU_linux
    make
    sudo make install
    sudo modprobe 8812au

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    14
    Heres some of my system things
    root@hd:~# lsusb
    Bus 002 Device 005: ID 0c45:6a04 Microdia
    Bus 002 Device 006: ID 0cf3:0036 Atheros Communications, Inc.
    Bus 002 Device 003: ID 0bda:0129 Realtek Semiconductor Corp. RTS5129 Card Reader Controller
    Bus 002 Device 002: ID 0438:7900 Advanced Micro Devices, Inc.
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 001 Device 004: ID 174c:55aa ASMedia Technology Inc. ASM1051E SATA 6Gb/s bridge, ASM1053E SATA 6Gb/s bridge, ASM1153 SATA 3Gb/s bridge
    Bus 001 Device 002: ID 0438:7900 Advanced Micro Devices, Inc.
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 003 Device 002: ID 0bda:8812 Realtek Semiconductor Corp. RTL8812AU 802.11a/b/g/n/ac WLAN Adapter
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •