Results 1 to 6 of 6

Thread: Nvidia drivers madness

  1. #1
    Join Date
    2015-Dec
    Posts
    4

    Nvidia drivers madness

    Hi guys,
    This is my last hope to get this done right. I would like to install Nvidia drivers on my Laptop. First I followed this post:
    Code:
    http://docs.kali.org/general-use/install-nvidia-drivers-on-kali-linux
    but it not worked for me. Then I tried some more... many more. Ive tried install Nvidia drivers both from repo and from install script from official site. Nothing worked, and every time I've got this very same outcome. After reboot I've just cannot get the login screen. I've blacklisted nouveau drivers, removed them (or I thought so) but still got them in log file as You will see in a while. There's info about my Laptop:

    ASUS X75VB (https://www.asus.com/pl/Notebooks/X75VB/)

    Code:
    lspci
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 3rd Gen Core processor DRAM Controller (rev 09)
    00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port (rev 09)
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
    00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
    00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
    00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
    00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev c4)
    00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev c4)
    00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM76 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
    00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
    00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
    01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GK208M [GeForce GT 740M] (rev a1)
    03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter (rev 01)
    04:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8161 Gigabit Ethernet (rev 10)
    And some logs:

    Code:
    [     4.353] (II) LoadModule: "glx"
    [     4.355] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [     4.395] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    [     4.395] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [     4.395] 	Module class: X.Org Server Extension
    [     4.396] (II) NVIDIA GLX Module  367.35  Mon Jul 11 22:39:07 PDT 2016
    [     4.396] (II) Applying OutputClass "nvidia" to /dev/dri/card1
    [     4.396] 	loading driver: nvidia
    [     4.396] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
    [     4.396] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 1
    [     4.396] (==) Matched nouveau as autoconfigured driver 2
    [     4.396] (==) Matched nv as autoconfigured driver 3
    [     4.396] (==) Matched intel as autoconfigured driver 4
    [     4.396] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 5
    [     4.396] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 6
    [     4.396] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 7
    [     4.396] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
    [     4.396] (II) LoadModule: "intel"
    [     4.396] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
    [     4.398] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
    [     4.398] 	compiled for 1.18.3, module version = 2.99.917
    [     4.399] 	Module class: X.Org Video Driver
    [     4.399] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 20.0
    [     4.399] (II) LoadModule: "nvidia"
    [     4.399] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
    [     4.403] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    [     4.403] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [     4.403] 	Module class: X.Org Video Driver
    [     4.404] (II) LoadModule: "nouveau"
    [     4.404] (WW) Warning, couldn't open module nouveau
    [     4.404] (II) UnloadModule: "nouveau"
    [     4.404] (II) Unloading nouveau
    [     4.404] (EE) Failed to load module "nouveau" (module does not exist, 0)
    [     4.404] (II) LoadModule: "nv"
    [     4.404] (WW) Warning, couldn't open module nv
    [     4.404] (II) UnloadModule: "nv"
    [     4.404] (II) Unloading nv
    [     4.404] (EE) Failed to load module "nv" (module does not exist, 0)
    [     4.404] (II) LoadModule: "modesetting"
    [     4.404] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
    [     4.405] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
    [     4.405] 	compiled for 1.18.3, module version = 1.18.3
    [     4.405] 	Module class: X.Org Video Driver
    [     4.405] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 20.0
    [     4.405] (II) LoadModule: "fbdev"
    [     4.405] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
    [     4.406] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
    [     4.406] 	compiled for 1.18.0, module version = 0.4.4
    [     4.406] 	Module class: X.Org Video Driver
    [     4.406] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 20.0
    [     4.406] (II) LoadModule: "vesa"
    [     4.406] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
    [     4.406] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
    [     4.406] 	compiled for 1.18.0, module version = 2.3.4
    [     4.406] 	Module class: X.Org Video Driver
    [     4.406] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 20.0
    [     4.406] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
    	i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
    	915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
    	Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
    	GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
    [     4.407] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
    [     4.407] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
    [     4.407] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
    [     4.407] (II) NVIDIA dlloader X Driver  367.35  Mon Jul 11 22:14:48 PDT 2016
    [     4.407] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
    [     4.407] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
    [     4.407] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
    [     4.407] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
    [     4.408] (II) intel(0): Using Kernel Mode Setting driver: i915, version 1.6.0 20160229
    [     4.408] (II) intel(0): SNA compiled: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20160706-1 (Timo Aaltonen <tjaalton@debian.org>)
    [     4.408] (II) intel(0): SNA compiled for use with valgrind
    [     4.409] (II) systemd-logind: releasing fd for 226:1
    [     4.409] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
    [     4.409] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
    [     4.409] (II) Loading sub module "fbdevhw"
    [     4.409] (II) LoadModule: "fbdevhw"
    [     4.409] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
    [     4.410] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
    [     4.410] 	compiled for 1.18.3, module version = 0.0.2
    [     4.410] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 20.0
    [     4.410] (WW) Falling back to old probe method for vesa
    [     4.410] (--) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) HD Graphics 4000
    [     4.410] (--) intel(0): CPU: x86-64, sse2, sse3, ssse3, sse4.1, sse4.2, avx; using a maximum of 2 threads
    [     4.410] (II) intel(0): Creating default Display subsection in Screen section
    	"Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
    [     4.410] (==) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
    [     4.410] (==) intel(0): RGB weight 888
    [     4.410] (==) intel(0): Default visual is TrueColor
    [     4.411] (II) intel(0): Output LVDS1 has no monitor section
    [     4.428] (--) intel(0): Found backlight control interface intel_backlight (type 'raw') for output LVDS1
    [     4.428] (II) intel(0): Enabled output LVDS1
    [     4.428] (II) intel(0): Output VGA1 has no monitor section
    [     4.428] (II) intel(0): Enabled output VGA1
    [     4.428] (II) intel(0): Output HDMI1 has no monitor section
    [     4.428] (II) intel(0): Enabled output HDMI1
    [     4.428] (II) intel(0): Output DP1 has no monitor section
    [     4.428] (II) intel(0): Enabled output DP1
    [     4.428] (--) intel(0): Using a maximum size of 256x256 for hardware cursors
    [     4.428] (II) intel(0): Output VIRTUAL1 has no monitor section
    [     4.428] (II) intel(0): Enabled output VIRTUAL1
    [     4.428] (--) intel(0): Output LVDS1 using initial mode 1600x900 on pipe 0
    [     4.428] (==) intel(0): TearFree disabled
    [     4.428] (==) intel(0): DPI set to (96, 96)
    ...
    [   977.858] (WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Input/output error
    [   977.858] (WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Input/output error
    [   977.858] (WW) xf86CloseConsole: VT_ACTIVATE failed: Input/output error
    [   977.859] (II) Server terminated successfully (0). Closing log file.

    Currently I'm not able to log in into system in graphic mode. Any help will be appreciated. Sorry for my english but I'm exhausted afterhours and hours of strugling, without any results, and this is not the first day.

  2. #2
    Join Date
    2016-Feb
    Location
    California
    Posts
    112
    uninstall intel drivers first before trying nvidia drivers
    ------------------Contact: Skype : Gh0sT.sh ( 0 -->Zero )-------------------
    |
    /vvvvvvvvvvvv \-------------------------------------------------------------------------,,
    |^^^^^^^^ /===================================--""
    ################################################
    ----------The quieter you become,The more you will able to hear-----------
    ################################################

  3. #3
    Join Date
    2015-Dec
    Posts
    4
    Thanks for advice. I've tried :

    Code:
    apt-get purge xserver-xorg-video-intel
    apt-get autoremove
    Then restart, but it make no difference. I will try reinstall nvidia drivers after work hours.

  4. #4
    Join Date
    2013-Nov
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by troucer View Post
    Thanks for advice. I've tried :

    Code:
    apt-get purge xserver-xorg-video-intel
    apt-get autoremove
    Then restart, but it make no difference. I will try reinstall nvidia drivers after work hours.
    Similar problem with nvidia drivers on my laptop with Geforce 8200G card. Nvidia driver should be 340.96 but it won't install on kernel 4.6. I am looking for a new video card for my desktop to replace the HD7950 which isn't supported by Kali. Looking at gtx 1070 or rx 480 but won't to be sure that the video drivers will work with kali and ubuntu 16.04 LTS
    Last edited by viejo verde; 2016-08-09 at 14:32.

  5. #5
    # apt-get install -y linux-headers-$(uname -r)
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    E: Unable to locate package linux-headers-4.3.0-kali1-amd64
    E: Couldn't find any package by glob 'linux-headers-4.3.0-kali1-amd64'
    E: Couldn't find any package by regex 'linux-headers-4.3.0-kali1-amd64'

    # apt-get install nvidia-kernel-dkms
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    E: Unable to locate package nvidia-kernel-dkms


    Why am I getting these errors? I'm new to Linux.

  6. #6
    Join Date
    2016-Jul
    Posts
    5
    same problem here....any help will be appreciated

Similar Threads

  1. Kali 2 and nvidia drivers
    By Fushikkles in forum General Archive
    Replies: 11
    Last Post: 2017-03-16, 16:50
  2. Replies: 1
    Last Post: 2016-09-24, 07:25
  3. Nvidia Drivers for Kali not working (conflicting drivers)?
    By in10se in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2014-09-25, 18:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •