Results 1 to 13 of 13

Thread: 2016.2 LXDE menu missing

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    2016.2 LXDE menu missing

    Hi:

    Been struggling with this for a few days.

    I installed 2016.2 and did a apt-get update, apt-get upgrade and a apt-get dist-upgrade. After dist-upgrade when I click on the menu (bottom left) all I see a "Run" and "Logout". The rest of Kali menu items are gone. I see the .desktop files in /usr/share/applications. But for the life of me I can't get the menu to appear again. I have scoured the boards and found suggestions about deleting the .config and .cache folders and have not been able the get the menu back.

    Can you please help. I can consistently reproduce this problem.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    2017-Jan
    Posts
    6
    I have the same problem even before update/upgrade, but I think they will just say: it is lxde problem and not kali problem. therefore, nobody will answer.
    and ubutnu and other forums don't give any solution, they show how to add submenu and app to the menu, but kali has many apps and who will add each app...
    there should be the way to show just the main menu and apps should be included. but ... life is hard.

  3. #3
    Join Date
    2013-Feb
    Posts
    225
    Potentially a bug, ideally posted in our bug tracker.

  4. #4
    Join Date
    2017-Feb
    Posts
    8
    I had a similar problem following an apt-get dist-upgrade to 2017.1 and after logging in if I pressed any icon/link, the mouse/keyboard/screen locked up. So I did the following:

    At login press Ctrl + Alt + F4, login with credentials,

    next type: apt-get purge kali-linux-full

    now: apt-get install kali-linux-full

    reboot --reboot


    I would suggest also updating and upgrading. After this all links, and programs work 100%.
    Last edited by awfulwaffle; 2017-02-02 at 19:17. Reason: Text errors

  5. #5
    Join Date
    2017-Feb
    Posts
    2
    hello, my name is nurhand1pa, and about 15 minutes ago, I got this problem too. I did upgrade my system and this bug appeared. there's just 2 options in menu list, "Run" and "Logout", so I clicked Run and open terminal, then I type some commands like below;

    - apt-get remove --purge kali-menu && apt-get clean
    - rm -rf .config/menus
    - init 6
    - apt-get install kali-menu
    - apt-get install kali-linux-full

    yes, I got my kali linux menu back. but, the problem is the kali linux tools is gone. they moved to "others" sub-menu. so, what should I do to restore the kali linux tools like normally?
    my kali linux tool is now look like this:
    photo_2017-02-08_20-32-41.jpg
    (sorry for low quality)

    meanwhile, the menu should be like this:
    CK9cQ0M.jpg
    thank you.
    Last edited by nurhand1pa; 2017-02-08 at 13:38. Reason: adding images

  6. #6
    Join Date
    2017-Feb
    Posts
    39
    try to:
    apt-get purge kali-menu
    apt-get install kali-menu

    a reboot may be require

  7. #7
    Join Date
    2013-Nov
    Posts
    42
    I still have the problem nurhand1pa describes.
    All tools are in other, no kali-menu.

    I did what arist0v wrote, but no luck.

  8. #8
    Join Date
    2017-Feb
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by r0tati0n View Post
    I still have the problem nurhand1pa describes.
    All tools are in other, no kali-menu.

    I did what arist0v wrote, but no luck.
    I did not found any solution for this problem, so I re-install my kali

  9. #9
    Join Date
    2013-Nov
    Posts
    42
    So....

    I downloaded the latest LXDE kali iso, installed it in a Vmware Workstation. Immediately after boot I do apt-get update && apt-get dist-upgrade, after another reboot the menu is gone.

  10. #10
    Join Date
    2017-Mar
    Posts
    1
    The problem is in file /etc/xdg-menu/applications-merged/kali-applications.menu, line 121, in menu name "Network / Port Scanners". The program that generates LXDE menu (/usr/lib/menu-cache/menu-cache-gen) aborts with error "Invalid <Name> tag" due to the '/' in menu name.

    Remove the the '/', or replace by other char (e.g. '-') and restart lxpanel fixes the menu.

    []s

  11. #11
    Quote Originally Posted by lucc View Post
    The problem is in file /etc/xdg-menu/applications-merged/kali-applications.menu, line 121, in menu name "Network / Port Scanners". The program that generates LXDE menu (/usr/lib/menu-cache/menu-cache-gen) aborts with error "Invalid <Name> tag" due to the '/' in menu name.

    Remove the the '/', or replace by other char (e.g. '-') and restart lxpanel fixes the menu.

    []s
    I can confirm this worked for me. None of the purging did the trick.
    I also want to add that my kali-applications.menu resided in /etc/xdg/menus/applications-merged/

    -S

  12. #12
    Join Date
    2017-Mar
    Posts
    1
    I can confirm this worked for me too... i've just deleted the "/" and haven't replace it

    Thanks Lucc This work well congratulations

  13. #13
    Join Date
    2016-Sep
    Posts
    4
    I can confirm this worked for me too.. - nice catch lucc

Similar Threads

  1. Using Kali 2016.6 LXDE can't find WPA2 personal.
    By sgtkeebler in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2016-12-25, 01:39
  2. LXDE 2016.2 Lock Screen
    By oconadar in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2016-09-05, 21:24
  3. Missing Application Menu
    By nekromantik in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 4
    Last Post: 2016-06-20, 15:03
  4. Missing install kali in menu?!?
    By noobiesmall in forum Installing Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2016-02-07, 08:29
  5. LXDE menu issue
    By newkali2015z in forum General Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2014-05-13, 11:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •