Results 1 to 7 of 7

Thread: Kernal 4.12.0 has broken Wifi

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    34

    Kernal 4.12.0 has broken Wifi

    Hi all
    I was running Kali 2017.1 and my Dell XPS 13 with Killer Wifi card worked perfectly.

    Did dist upgrade to Kali 2017.2 and it updated wifi firmware and kernel.
    Now I cant stay online for more then 5 mins and need to do a restart to re conect for another 5 mins.
    I saw new kernel update today so tried that 4.12.kali2 and still wifi broken.

    So have to switch to 4.11 kernel for now.

    Any news on a fix for this?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    34
    its a linux firware issue.
    The devs are aware and working on fix.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by nekromantik View Post
    its a linux firware issue.
    The devs are aware and working on fix.
    Hi, is it possible to find out where we acn follow updates from the devs? Tried browsing bugs.kali.org with little success.

    RT5572 user here

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    9
    Hello,
    I tried with the new Kernel
    Linux kali 4.13.0-kali1-amd64 #1 SMP Debian 4.13.4-2kali1 (2017-10-16) x86_64 GNU/Linux

    but am still having trouble scanning for access points with my card (Panda PAU09). Has anyone tried with this new version and can tell me if it works for them? Ta

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Australia
    Posts
    136
    Hi Dudley,

    received my PAU09 in the mail today and it's working fine with the latest kernel on all the platforms I tested (x86_64, ARM, ARM64).
    What exactly isn't working for you?
    ----------------------------------------
    Check out "Sticky Fingers Kali-Pi":
    https://whitedome.com.au/kali-pi

    Now with mana-toolkit and more goodies!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    9
    Hi re4son,
    the PAU09 is working fine now, what threw me at first is that I can't run
    'iwlist wlan0 scan' so I thought it's not working at all if I can't even see an access point.

    Apart from that command though everything else, i.e. finding stations with airodump-ng and packet injection is working fine now.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Dudley View Post
    Hi re4son,
    the PAU09 is working fine now, what threw me at first is that I can't run
    'iwlist wlan0 scan' so I thought it's not working at all if I can't even see an access point.

    Apart from that command though everything else, i.e. finding stations with airodump-ng and packet injection is working fine now.

    I'm still down and out with my PAU09, can't find wifi networks therefore can't connect to any.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •