Results 1 to 5 of 5

Thread: Now visible networks using usb wireless vmware

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    9

    Now visible networks using usb wireless vmware

    Hi,
    ..of course it is "No visible networks using usb wireless vmware"...

    I have latest kali linux on vmware on win7
    I connected tl-link wn7200 wireless adapter and i can see the wireless icon in Kali but whne i try to connect to a network there are none visible,
    I also diconnected the network connection to leave only wirless.
    I tried to set:
    Code:
    ifconfig wlan0 up
    but it always appear down

    Code:
    iwconfig
    eth0      no wireless extensions.
    
    lo        no wireless extensions.
    
    wlan0     IEEE 802.11  ESSID:off/any  
              Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=20 dBm   
              Retry short  long limit:2   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Encryption key:off
              Power Management:off
    i tried to set it up

    Code:
    sudo ifconfig wlan0 up
    ip link show
    see image:
    Capture.JPG

    I tried to scan, i see the wifi blinking and i get:
    Code:
    root@kali:~# sudo iwlist wlan0 scanning
    wlan0     No scan results
    when i reconnect the usb to the host i see the networks.



    Pleae,
    What can i do?
    Last edited by janjan; 2017-12-01 at 11:15 AM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    in a computer
    Posts
    695
    First of all, does the adapter work in Kali outside of a virtual machine? Personally, I've always found wireless in a VM to be problematic.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    9
    yes, as i've mentioned in the origial post: when i reconnect the usb to the host i see the networks.
    it is working fine on the host machine

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    127
    Look at dmesg, it might indicate there is something wrong. If using Virtualbox, did you install the extension pack for your CURRENT version?

    Since you mention it's a VM, is the USB set to the correct version (2.0 or 3.0)?

    What driver is it (airmon-ng can tell you)?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    9
    Thank you,
    Yes I have the extension pack and it is usb 2.0 (this also happens on vmware)

    I've attached the output of below.

    airmon-ng :

    PHY Interface Driver Chipset

    phy0 wlan0 rt2800usb Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070

    dmesg
    *****
    the usb part is this:

    [ 80.358485] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-pci
    [ 80.671000] usb 1-1: New USB device found, idVendor=148f, idProduct=3070
    [ 80.671003] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
    [ 80.671005] usb 1-1: Product: 802.11 n WLAN
    [ 80.671007] usb 1-1: Manufacturer: Ralink
    [ 80.671009] usb 1-1: SerialNumber: 1.0

    there are some erros though at the end which may shed some light:

    13.192722] usb 1-1: reset high-speed USB device number 2 using ehci-pci
    [ 13.551025] ieee80211 phy0: rt2x00_set_rt: Info - RT chipset 3070, rev 0201 detected
    [ 14.004523] ieee80211 phy0: rt2x00_set_rf: Info - RF chipset 0005 detected
    [ 14.021241] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
    [ 14.021579] usbcore: registered new interface driver rt2800usb
    [ 14.145440] vboxsf: Successfully loaded version 5.2.2 (interface 0x00010004)
    [ 18.164045] VBoxService 5.2.2 r119230 (verbosity: 0) linux.amd64 (Nov 22 2017 17:22:52) release log
    00:00:00.000203 main Log opened 2017-12-01T20:08:32.974574000Z
    [ 18.164115] 00:00:00.000308 main OS Product: Linux
    [ 18.164144] 00:00:00.000342 main OS Release: 4.13.0-kali1-amd64
    [ 18.164170] 00:00:00.000370 main OS Version: #1 SMP Debian 4.13.10-1kali2 (2017-11-08)
    [ 18.164208] 00:00:00.000397 main Executable: /opt/VBoxGuestAdditions-5.2.2/sbin/VBoxService
    00:00:00.000398 main Process ID: 527
    00:00:00.000398 main Package type: LINUX_64BITS_GENERIC
    [ 18.165060] 00:00:00.001250 main 5.2.2 r119230 started. Verbose level = 0
    [ 18.847254] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 18.848961] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 18.855759] e1000: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX
    [ 18.856056] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
    [ 18.877297] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 18.877331] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Loading firmware file 'rt2870.bin'
    [ 18.912982] rt2800usb 1-1:1.0: firmware: direct-loading firmware rt2870.bin
    [ 18.912989] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Firmware detected - version: 0.36
    [ 22.037885] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 23.725950] fuse init (API version 7.26)
    [ 25.656768] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 26.194151] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 58.172034] rfkill: input handler disabled
    [ 62.234113] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
    [ 62.258963] ISO 9660 Extensions: RRIP_1991A
    [ 330.102619] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    [ 630.981861] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0208 with error -110
    [ 631.097400] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0208 with error -110
    [ 631.209328] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x0208 with error -110
    [ 631.325350] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1004 with error -110

    [ 640.707935] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 640.834437] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    0
    [ 643.994828] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.118812] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.242358] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.370825] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.494915] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.626371] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.753384] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.878444] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x1000 with error -110
    [ 644.886828] ieee80211 phy0: rt2800_wait_csr_ready: Error - Unstable hardware
    [ 645.002431] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x07 failed for offset 0x7010 with error -110
    [ 645.114446] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x7010 with error -110
    [ 645.227491] ieee80211 phy0: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0404 with error -110
    Last edited by maiki; 2017-12-02 at 08:52 AM. Reason: Merge posts

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •