Results 1 to 11 of 11

Thread: KDE Panel looses all icons and apps after kali upgrade

  1. #1
    Join Date
    2016-Mar
    Posts
    7

    KDE Panel looses all icons and apps after kali upgrade

    Hello I ran
    Code:
    sudo apt upgrade
    there was a linux kernel upgrade after it installed I ran
    Code:
    apt autoclean
    and
    Code:
    apt autoremove
    When I later restarted my laptop the panel showed but only the main menu icon on the left, the clock on the right and the settings were present all other icons and widgets had disappeared. I restarted the laptop using the last kernel but it still did not solve the problem. I know there is a simple command I can use to restore my panel.

  2. #2
    Join Date
    2016-Dec
    Location
    Canada
    Posts
    315
    Quote Originally Posted by OzTornado View Post
    Hello I ran
    Code:
    sudo apt upgrade
    there was a linux kernel upgrade after it installed I ran
    Code:
    apt autoclean
    and
    Code:
    apt autoremove
    When I later restarted my laptop the panel showed but only the main menu icon on the left, the clock on the right and the settings were present all other icons and widgets had disappeared. I restarted the laptop using the last kernel but it still did not solve the problem. I know there is a simple command I can use to restore my panel.
    I dont know what it is about a simple apt-get upgrade. I did one years ago got a messed up screen, stayed that way even after reboits.
    apt-get distro-upgrade
    Works everytime.
    easy to start; hard to finish

  3. #3
    Join Date
    2016-Mar
    Posts
    7
    I tried that with no success, it seems to be a plasma glitch the icons will not populate the kicker panel. I remember having a similar problem some years ago but it was a simple fix like a restart or dist-upgade this time it is not playing ball.

  4. #4
    Join Date
    2018-Aug
    Posts
    1
    same happend to me last knight. except i did the dist-upgrade. it also crashed some programs of like konqueror and search utility etc. so i end up doing a fresh install

  5. #5
    Join Date
    2018-Aug
    Posts
    10
    same issue here

    I have wiped my .cache
    I have wiped my .config
    I have rebuilt the plasma-org.kde.plasma.desktop-appletsrc
    I have wiped kactivitymanagerd/resources/database
    I have wiped my kdeglobals
    I have wiped /var/tmp/kdecache
    I have run the command kbuildsycoca4 --noincremental
    I have done a apt- install --reinstall desktop-base kali-defaults kde-plasma-desktop kde-standard plasma-workspace plasma-desktop
    I have done a apt purge kde-plasma-desktop kde-standard plasma-workspace plasma-desktop and redone the apt install kde-plasma-desktop kde-standard plasma-workspace plasma-desktop
    I even tried gdb which yielded no results anyway (except a few qt errors which I fixed anyway)
    I have tried to create a new user after all of this too...

    and yet I still have these issues:
    bottom panel might not even load (unless I do killall plasmashell and then plasmashell)
    systray is ALWAYS missing
    "add to panel" does nothing
    can't right click on panels or desktop anymore
    krunner doesn't pick up applications properly (and I have rebuilt baloo plenty times to test)

    I am now testing with muon and held the updates for anything to do with plasma upgrading from 5.47 to 5.49

    side note to other users: use timeshift to backup your current state just in case

  6. #6
    Join Date
    2018-Aug
    Posts
    1
    The exact thing happened to me today. It was frustrating. I am doing a fresh install now. If anybody knows the cause of error please tell. I won't do any update now.

  7. #7
    Join Date
    2018-Aug
    Posts
    10
    used timeshift to restore a fresh install and updated with holding the plasma and kde packages search in muon to 5.47 which did not work meaning this issue is most likely NOT related to these packages:

    qml-module-org-kde-bluezqt
    breeze-icon-theme
    libkf5bluezqt6
    libkf5modemmanagerqt6 (and library)
    libkf5bluezqt-data
    qml-module-org-kde-holidays
    libkf5holidays5
    kimageformat-plugins

    other notes:
    synaptic gui does not work in gnome after this recent upgrade, only muon works in gnome so far (but syanptic did work with a fresh install because I was trying to setup virtualbox but it needed the upgrade to fix the dkms issue)
    recent update (yesterday) with qt5 packages included do not fix the plasma issues so far

    EDIT: synaptic had an issue with wayland, it works in a normal gnome session (looks like it might be a xauth issue, it was however working before the update in wayland)
    Last edited by eldhawke; 2018-08-31 at 08:27. Reason: edit on synaptic issue

  8. #8
    same think for me. I honestly think that this is a bug and should be reported to both Kali Linux and KDE

  9. #9
    Join Date
    2017-Jan
    Posts
    23
    There is some bug... same issue, also i cant use right mouse button , i hope resolve next update

  10. #10
    Join Date
    2018-Aug
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by deryst View Post
    There is some bug... same issue, also i cant use right mouse button , i hope resolve next update
    I have just done an update right now and the broken elements are fixed.

  11. #11
    Join Date
    2018-Sep
    Posts
    6
    I have had the same issue with other desktop versions in the *Debian* field, and the is several ways to "Restore" the Default Desktop or Panel, this article seems to fix the issue with Kali's X11 Desktop Environment:
    https://journalxtra.com/linux/deskto...-desktop-back/
    Last edited by Ne'eman; 2018-09-04 at 02:17.

Similar Threads

  1. Can't click any desktop apps or menus after upgrade
    By Dudley in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 6
    Last Post: 2018-06-20, 12:42
  2. icons from application menu missing after upgrade to kali rolling
    By raldridge69 in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2016-03-09, 04:38
  3. Kali Linux 2.0 - Top Panel
    By Ch3HP in forum General Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2015-11-29, 23:02
  4. Remove Content or Icons from Top Panel
    By Hitman in forum How-To Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2013-04-06, 19:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •