Results 1 to 9 of 9

Thread: alfa awus036nha on raspberry pi zero w not found

  1. #1
    Join Date
    2018-Dec
    Posts
    7

    alfa awus036nha on raspberry pi zero w not found

    I've tried using kali-linux-2018.3-rpi0w-re4son.img.xz and kali-linux-2018.4-rpi0w-nexmon.img.xz and niether one find my alfa awus036nha.
    When I plug it it I get this in /var/log/messages:
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.157518] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 7 using dwc2
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.319312] usb 1-1.2: New USB device found, idVendor=0cf3, idProduct=9271
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.328762] usb 1-1.2: New USB device strings: Mfr=16, Product=32, SerialNumber=48
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.338741] usb 1-1.2: Product: UB91C
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.348163] usb 1-1.2: Manufacturer: ATHEROS
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.357350] usb 1-1.2: SerialNumber: 12345
    Dec 5 04:07:47 kali kernel: [ 6507.388816] usb 1-1.2: ath9k_htc: Firmware ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw requested
    Dec 5 04:07:48 kali kernel: [ 6507.698452] usb 1-1.2: ath9k_htc: Transferred FW: ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw, size: 51008
    Dec 5 04:07:48 kali kernel: [ 6507.951770] ath9k_htc 1-1.2:1.0: ath9k_htc: HTC initialized with 33 credits
    Dec 5 04:07:49 kali kernel: [ 6509.108195] usb 1-1.2: ath9k_htc: USB layer deinitialized

    I then procede to ifconfig -a and ... nothing...

    It works both on raspberry pi zero w / rasbian and pugged into an aser aspire one running puppy linux...

    Any ideas??

    Thanks

    CCEE

  2. #2
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    372
    There should at least be "lo" (and wlan0 with nexmon), but looking at the logs you're showing, it initialized just fine with the correct driver, so it doesn't make much sense.

    One thing you can try is using a powered USB hub for the card, I don't remember how much power the RPi can give.

  3. #3
    Join Date
    2018-Dec
    Posts
    7
    Thanks
    I'm using kali-linux-2018.4-rpi0w-nexmon-p4wnp1
    I'm sorry I should have stated that the results of "ifconfg -a" were lo, mon.wlan0, usb0 and wlan0 but no wlan1 with kali ...
    I just rebooted with a rasbian sdcard, the same hardware configuration and a powered hub I DO have lo,wlan0 AND wlan1.
    I don't understand...

  4. #4
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    372
    What's the output of airmon-ng?

  5. #5
    Join Date
    2018-Dec
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Mister_X View Post
    What's the output of airmon-ng?
    Normally airmon-ng needs an adapter (wlan0,wlan1...) as an argument. The raspberry pi zero w already has wlan0. My awus036nha, if it were to be found by the system, would be wlan1. It is not found by Kali. Running airmon-ng without arguments only reports wlan0 under the interfaces.

  6. #6
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    372
    No, it doesn't, it's optional. Could you paste the output of airmon-ng?

  7. #7
    Join Date
    2018-Dec
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Mister_X View Post
    No, it doesn't, it's optional. Could you paste the output of airmon-ng?

    PHY Interface Driver Chipset

    phy0 mon.wlan0 brcmfmac Broadcom 43430
    phy0 wlan0 brcmfmac Broadcom 43430

    Thanks

  8. #8
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    372
    Looking at the logs, and noticed the last entry, which lead me to this: https://github.com/qca/open-ath9k-ht...related-issues

    I've got no other idea if that doesn't work, sorry.

  9. #9
    Join Date
    2018-Dec
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Mister_X View Post
    Looking at the logs, and noticed the last entry, which lead me to this: https://github.com/qca/open-ath9k-ht...related-issues

    I've got no other idea if that doesn't work, sorry.
    Thanks anyway. As I say, if I take out the kali sdcard and put in a rasbian it works... I will continue to search...
    Thanks
    C

Similar Threads

  1. ALFA AWUS036NHA Not Loading Up In Raspberry Pi 3
    By ExecutiveArka in forum ARM Archive
    Replies: 3
    Last Post: 2017-10-20, 03:45
  2. problem with raspberry pi 3 and alfa awus036nha
    By k13pt0 in forum ARM Archive
    Replies: 3
    Last Post: 2016-07-20, 16:59
  3. Alfa AWUS036NHA NEED HELP!!
    By ea0977 in forum How-To Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2015-11-12, 18:21
  4. Differences between Alfa AWUS036NHA / NH / NEH
    By Bugattikid2012 in forum General Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2015-08-19, 20:39
  5. Alfa awus036nha
    By johnsmith in forum General Archive
    Replies: 3
    Last Post: 2015-01-07, 18:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •