Results 1 to 2 of 2

Thread: AWUS036NH - Kali linux 2019.4 installed

  1. #1
    Join Date
    2020-Jan
    Posts
    1

    AWUS036NH - Kali linux 2019.4 installed

    Hello my friends! How do you all make this adapter to work on kali linux? I've checked some reviews and people say that this adapter works well and the firmware rt3070 is recommended for kali linux.

    But it keeps saying "device isn't ready" when I plug to my notebook. And if I turn on monitor mode and run airodump-ng, it can't find any AP.

    The adapter is working pretty well on wifislax.




    dmesg:

    [ 852.262272] ieee80211 phy1: rt2x00_set_rt: Info - RT chipset 3070, rev 0201 detected
    [ 852.274218] ieee80211 phy1: rt2x00_set_rf: Info - RF chipset 0005 detected
    [ 852.274664] ieee80211 phy1: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
    [ 852.275525] usbcore: registered new interface driver rt2800usb
    [ 852.332969] ieee80211 phy1: rt2x00lib_request_firmware: Info - Loading firmware file 'rt2870.bin'
    [ 852.333201] rt2800usb 1-3:1.0: firmware: direct-loading firmware rt2870.bin
    [ 852.333206] ieee80211 phy1: rt2x00lib_request_firmware: Info - Firmware detected - version: 0.29
    [ 870.830733] wlan0: AP c4:6e:1f:60:5b:7a changed bandwidth, new config is 2437 MHz, width 1 (2437/0 MHz)
    [ 873.800363] wlan0: AP c4:6e:1f:60:5b:7a changed bandwidth, new config is 2437 MHz, width 2 (2427/0 MHz)
    [ 1197.043905] ieee80211 phy1: rt2x00usb_vendor_request: Error - Vendor Request 0x06 failed for offset 0x0404 with error -71
    [ 1198.311077] ieee80211 phy1: rt2800_wait_csr_ready: Error - Unstable hardware
    [ 1198.311092] ieee80211 phy1: rt2800usb_set_device_state: Error - Device failed to enter state 4 (-5)
    [ 1235.991195] device wlan1 entered promiscuous mode
    [ 1237.815688] device wlan1 left promiscuous mode




    Injection:

    aireplay-ng -9 wlan1
    00:19:48 Trying broadcast probe requests...
    00:19:50 No Answer...
    00:19:50 Found 0 APs

  2. #2
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    783
    I've seen similar behavior happen on VMware, with USB 3.0 ports. Switching to 2.0 solved the issue. Try plugging to a USB 2.0 and report back.

Similar Threads

  1. Zapproxy in not installed in 2019.3
    By t_j_c in forum Kali Linux General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 2019-09-24, 13:20
  2. Kali Linux 1.1.0 and Alfa AWUS036NH
    By cryptomite in forum General Archive
    Replies: 2
    Last Post: 2015-05-25, 02:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •