Results 1 to 6 of 6

Thread: Suzuran Postgesql error (there isnt shmmax)

  1. #1
    Join Date
    2020-Mar
    Location
    Turkey, İstanbul
    Posts
    102

    Suzuran Postgesql error (there isnt shmmax)

    dear @re4son new kernel image boots and hid works but when i service postgresql start
    it says
    FATAL:could not create shared memory segment.
    https://anonfile.com/Va4dY5ycod/Scre...513-213711_png
    printk(KERN_INFO "C is good langgg.\n");
    ...

  2. #2
    Join Date
    2015-Nov
    Location
    Australia
    Posts
    433
    Fixed in latest commit.

  3. #3
    Join Date
    2020-Mar
    Location
    Turkey, İstanbul
    Posts
    102
    Quote Originally Posted by re4son View Post
    Fixed in latest commit.
    thanks sir, it working
    i want to ask you, what is the previous issue for kernel bootloop ?
    also why hid arsenal says: your kernel not support usb config FS .
    and, is it necessary to install kali-linux-default and core in Nethunter full chroot ?
    and, please update Nethunter app for new metapackages lists.

  4. #4
    Join Date
    2020-Mar
    Location
    Turkey, İstanbul
    Posts
    102
    oww sir, wireless injections not working fully.
    in the yesterday version, injections fully worked ( inj. test reaching seperatly to %100)
    but now, it says 4 AP to 1 AP only reach %50, others stuck at %0
    i think you missed mac80211 inj. patch

  5. #5
    Join Date
    2015-Nov
    Location
    Australia
    Posts
    433
    No changes to mac80211 as you can see with the following command:

    Code:
    git diff a07c5305b815d9564bb37b870bcb5593d9c9d6e1
    diff --git a/arch/arm64/configs/nethunter_defconfig b/arch/arm64/configs/nethunter_defconfig
    index f3b5f21aaaa..eb487dd198e 100644
    --- a/arch/arm64/configs/nethunter_defconfig
    +++ b/arch/arm64/configs/nethunter_defconfig
    @@ -44,7 +44,8 @@ CONFIG_LOCALVERSION=""
     # CONFIG_LOCALVERSION_AUTO is not set
     CONFIG_DEFAULT_HOSTNAME="kali"
     CONFIG_SWAP=y
    -# CONFIG_SYSVIPC is not set
    +CONFIG_SYSVIPC=y
    +CONFIG_SYSVIPC_SYSCTL=y
     # CONFIG_POSIX_MQUEUE is not set
     # CONFIG_FHANDLE is not set
     CONFIG_AUDIT=y
    @@ -118,6 +119,7 @@ CONFIG_SCHED_HMP=y
     # CONFIG_CHECKPOINT_RESTORE is not set
     CONFIG_NAMESPACES=y
     # CONFIG_UTS_NS is not set
    +CONFIG_IPC_NS=y
     # CONFIG_USER_NS is not set
     # CONFIG_PID_NS is not set
     CONFIG_NET_NS=y
    @@ -402,6 +404,7 @@ CONFIG_BINFMT_SCRIPT=y
     # CONFIG_BINFMT_MISC is not set
     # CONFIG_COREDUMP is not set
     CONFIG_COMPAT=y
    +CONFIG_SYSVIPC_COMPAT=y
     
     #
     # Power management options
    @@ -440,12 +443,12 @@ CONFIG_CPU_FREQ_GOV_COMMON=y
     # CONFIG_SCHED_FREQ_INPUT is not set
     CONFIG_CPU_FREQ_STAT=y
     # CONFIG_CPU_FREQ_STAT_DETAILS is not set
    -# CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_PERFORMANCE is not set
    +CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_PERFORMANCE=y
     # CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_POWERSAVE is not set
     # CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_USERSPACE is not set
     # CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_ONDEMAND is not set
     # CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_CONSERVATIVE is not set
    -CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_INTERACTIVE=y
    +# CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_INTERACTIVE is not set
     CONFIG_CPU_FREQ_GOV_PERFORMANCE=y
     CONFIG_CPU_FREQ_GOV_POWERSAVE=y
     CONFIG_CPU_FREQ_GOV_USERSPACE=y

    I am afraid that the more you add (IPC support in this case), the thinner the resources are to be spread.

  6. #6
    Join Date
    2020-Mar
    Location
    Turkey, İstanbul
    Posts
    102
    sir maybe you can try recompile again
    i wonder, why V1 kernel not booted ? how you fix ?
    sir also i fixed xfce KeX issue.
    are you reading my messages to you in telegram right ?

Similar Threads

  1. Suzuran Bootloop
    By rootboy01 in forum Installing NetHunter
    Replies: 1
    Last Post: 2 Weeks Ago, 05:30
  2. Kali Linux setup screen isnt come
    By BigHearted in forum Installing Archive
    Replies: 4
    Last Post: 2018-10-16, 08:18
  3. how can i set shmmax,shmall kernel param?
    By cjajax in forum ARM Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2014-09-13, 05:47
  4. MSFconsole isnt Launching
    By ItsAizen in forum TroubleShooting Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2014-09-07, 14:11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •