Results 1 to 4 of 4

Thread: Installing step failed - Install the system at 80%

  1. #1
    Join Date
    2013-May
    Posts
    1

    Installing step failed - Install the system at 80%

    Hi everyone,

    I'm using :

    Architecture: i386
    Window Manager: Gnome
    Image type: ISO

    Virtual Machine
    Type: Linux
    Version: Debian 32bit as the version.
    Base memory: 512 MB

    I uses this method to install Kali into my 8gb flash drive, http://ex094.blogspot.sg/2013/03/how...usb-flash.html.
    (A KALI Linux starter screen will appear. Select the 'Graphical Install' from the menu and press Enter.
    After you've reached the Partition Part, you will see 4 options.) I chooses Manual Partition.

    Partition scheme : ALL FILES IN ONE PARTITION.
    Partition was spilt into :
    #1 Primary 7.6 GB f ext4 /
    #5 Logical 308 MB f swap swap

    Started the installation, but the installation always give me an error at 80%.

    Any ideas which step did i do wrong?

  2. #2
    Join Date
    2013-Aug
    Posts
    1
    I had the same problem until I manually partitioned the drives as described here: http://forums.kali.org/showthread.ph...tallation-quot

  3. #3
    Join Date
    2014-Mar
    Posts
    2
    I had the same problem. When I upped the hard disk partition size to 10GB from the default size of 8GB, I was able to finish the install.

  4. #4
    Join Date
    2013-Mar
    Posts
    354
    Quote Originally Posted by wytoshg View Post
    Hi everyone,

    I'm using :

    Architecture: i386
    Window Manager: Gnome
    Image type: ISO

    Virtual Machine
    Type: Linux
    Version: Debian 32bit as the version.
    Base memory: 512 MB

    I uses this method to install Kali into my 8gb flash drive, http://ex094.blogspot.sg/2013/03/how...usb-flash.html.
    (A KALI Linux starter screen will appear. Select the 'Graphical Install' from the menu and press Enter.
    After you've reached the Partition Part, you will see 4 options.) I chooses Manual Partition.

    Partition scheme : ALL FILES IN ONE PARTITION.
    Partition was spilt into :
    #1 Primary 7.6 GB f ext4 /
    #5 Logical 308 MB f swap swap

    Started the installation, but the installation always give me an error at 80%.

    Any ideas which step did i do wrong?
    Need more space, set virtual disk drive to 20gb, and try again.

Similar Threads

  1. step failed : installing the system
    By Youcef in forum Installing Archive
    Replies: 36
    Last Post: 2016-09-04, 14:28
  2. the failing step is install the System
    By vishal sonara in forum Installing Archive
    Replies: 30
    Last Post: 2015-08-14, 10:29
  3. "Step failed: installing the system" on VirtualBox (Mint 15)
    By Gankachi in forum Installing Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2014-02-03, 21:05

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •