Results 1 to 6 of 6

Thread: Alfa Network AWUS036NHA not working correctly

  1. #1
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    3

    Alfa Network AWUS036NHA not working correctly

    Hi
    I have Kali linux running in a VMWare virtual machine.

    I have an Alfa Network AWUS036NHA USB wireless adapter connected but I get the following error in dmesg output

    Code:
    [   42.619169] usb 2-1: ath9k_htc: Firmware ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw requested
    [   42.619502] usbcore: registered new interface driver ath9k_htc
    [   42.698448] usb 2-1: firmware: direct-loading firmware ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw
    [   42.957513] usb 2-1: ath9k_htc: Firmware - ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw download failed
    [   42.957606] usb 2-1: ath9k_htc: USB layer deinitialized
    I have googled the issue and have seen some people have had success with safely removing from the host and then reconnecting to the guest OS. I have had limited success with this. Sometimes it works but a lot of the time it does not.

    Anyone have any idea what I can do to solve this?

    Here is some more info
    Guest OS in VMWare Workstation 12 Pro 12.5.1 build-4542065:
    Linux kali 4.8.0-kali1-amd64 #1 SMP Debian 4.8.5-1kali1 (2016-11-04) x86_64 GNU/Linux

    Host OS: Windows 10 x64

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    2013-Feb
    Posts
    225
    Have you searched the forums before posting? Sounds a lot like https://forums.kali.org/showthread.p...with-TL-WN722N

  3. #3
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by muts View Post
    Have you searched the forums before posting? Sounds a lot like https://forums.kali.org/showthread.p...with-TL-WN722N
    Hi,

    Yes, I have searched both the forum and through Google.

    I read that post, however it is for VirtualBox. I have tried using VirtualBox butit wouldn't allow the adapter to be connected at all. I'd prefer to stay with VMWare since it has worked in the past using that.

    thanks

  4. #4
    Join Date
    2015-Dec
    Posts
    4
    Are you able to use it to connect to networks in just windows 10?

  5. #5
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Shadow_night1 View Post
    Are you able to use it to connect to networks in just windows 10?
    Yes, the card works fine on Windows 10.

  6. #6
    Join Date
    2016-Dec
    Posts
    1
    In windows, open device manager, uninstall ar9271 wireless card driver,make sure that the driver files are aslo deleted。 Plug out your dongle , start your kali in vm,plug in it。Now everything should be ok。

Similar Threads

  1. Configuring Alfa AWUS036NH correctly
    By NewtoLinux in forum General Archive
    Replies: 16
    Last Post: 2018-07-28, 19:27
  2. Alfa AWUS036NHA NEED HELP!!
    By ea0977 in forum How-To Archive
    Replies: 1
    Last Post: 2015-11-12, 18:21
  3. Can't get alfa awus036nha working on pi
    By Bison in forum ARM Archive
    Replies: 0
    Last Post: 2015-02-19, 21:13
  4. Alfa awus036nha
    By johnsmith in forum General Archive
    Replies: 3
    Last Post: 2015-01-07, 18:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •